Основни блекджек термини

Основни блекджек термини

Балансирано броене (Balanced count): Балансирана система за броене на карти. В тази система, плюс и минус картите са в баланс. Това означава, че ако съберете стойностите на всички карти в тестето, резултата ще бъде 0.

Блекджек (Blackjack): Най-силната възможна комбинация от карти в играта. Тя се състои от едно асо и всяка друга карта със стойност 10 (примерно, 10, J, Q и K).

Бъст (Bust): Загуба, причина за която е стойността на картите във вашата ръка когато тя е по-голяма от 21.

Дабъл/ Дабъл даун (Double/Double down): Удвояване на вашия залог. Ако играча има добри карти в своите ръце, той може да удвои своя залог. Крупието тогава дава още една карта на играчът, и след това играта свършва.

Дроу (Draw): Това означава ситуацията на играч получаващ своята първа допълнителна карта (след първите две).

Ивън мъни (Even money): Ако играча направи блекджек и крупието изтегли асо като негова първа карта, той ще предложи “ивън мъни” на играча. Играчът тогава може да избере да вземе печалба 1:1 (обикновено, вие печелите 2:1). Това позволява на играча да избегне дроу и да загуби своите пари.

Хард хенд (Hard hand): Тежка ръка. Ситуация в която играчът, не държи асо и е в опасност от бъст в следващото теглене на карта.

Хит (Hit): Това е термин използван от играчите за да поискат още една карта.

Иншурънс (Insurance): Застраховка. Това е опция,която може да се ползва когато дилърът е изтеглил асо като негова първа карта и така когато изтегли следващата може да направи блекджек. В този случай, играчът може да заложи половината от неговия първоначален залог отделно. И ако тогава дилърът направи блекджек, играчът ще получи изплащане на застраховката в съотношение 2:1. От друга страна, ако дилърът не направи блекджек, тогава играчът ще загуби своя иншурънс.

Софт хенд (Soft hand): Това се отнася за ситуация в която играчът държи асо.

Сплит (Split): Разделяне. Ако играча има две карти с една и съща стойност в ръката си, той може да ги сплитне и играе със всяка от тях отделно. Той/тя тогава може да залага на двете ръце, като удвои своя залог.

Стенд (Stand): Това се отнася за ситуация в която, играчът не желае да получава нови карти.

Стенд оф (Stand off): Равенство. Това се отнася за ситуацията в която, играчът и дилърът държат карти с еднаква стойност. При тази ситуация, няма победител и дилърът връща залога на играча.

Небалансирано броене (Unbalanced count): Небалансирана система за броене на карти. Това се отнася за системи в които, след като се съберат стойностите на всички карти в тестето, резултата е различен от 0.

Други блекджек термини могат да се открият в блекджек базата от термини на blackjackonline.bg. Преди да играете е необходимо да научете правилата на играта. В противен случай, вие никога няма да можете напълно да се насладите на играта и вместо това може да се ядосате като не печелите.

Блекджек